Mee- eters zijn zwarte puntjes in je huid. Een andere naam voor mee eters is comedonen. Mee-eters vallen onder het kopje huidaandoeningen. Er zit hoorn in de huid, die hoopt zich op in het haarzakje en mengt zich met talg. De bacteriën die altijd in het haarzakje zitten, zorgen ervoor dat er een puistje ontstaat doordat het haarzakje wordt afgesloten door de talg die zich ophoopt. 

 

Mee-eters komen het meest voor in het gezicht, op de rug, in het oor en in de nek. In de pubertijd heeft men het meeste last van mee-eters. De hoofdoorzaak van mee-eters zijn de hormonen. Een andere oorzaak is: de hygiëne. Denk daarbij aan het `s avonds niet verwijderen van make-up. Niet de make-up zelf is de oorzaak. De make-up samen met zweet en talg vermengd zorgt ervoor dat de poriën afgesloten worden. Dus dames: goed je gezicht reinigen en de make-up verwijderen na het stappen, ook al is het nog zo laat geworden en heb je daar eigenlijk helemaal geen zin meer in. Je wilt geen mee-eters dus neem je maatregelen. Krijg je desondanks bezoek van mee-eters dan wil je er zo snel mogelijk weer van af.
 

Mee-eters uitknijpen

De zwarte puntjes in je huid, de mee-eters, zijn geen verfraaiing van je uiterlijk. Je wilt er zo snel mogelijk van af. Hoe ga je dat aanpakken? Je wilt ze voorgoed verwijderen. Je wilt de mee-eters uitknijpen of uitdrukken, waardoor je hoopt dat ze verdwijnen. Dit werkje moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Je moet de mee-eter voorzichtig uitdrukken. Er is een kans op een blijvend litteken als dit niet goed gebeurt. Om de mee-eter gemakkelijker te kunnen verwijderen moet jij je huid eerst stomen, zodat de poriën open gaan staan (niet te heet, maar warm). Nog een belangrijke voorwaarde is dat jij werkt met schone handen. Het is eigenlijk nog veel beter om een tissue te gebruiken om de mee-eter uit te drukken, uit te knijpen. Lukt het dan niet, dan meteen stoppen  en naar de schoonheidsspecialiste gaan om je huid te laten reinigen.

 

Naar de schoonheidsspecialist met mee-eters

Het is je zelf niet gelukt om de mee-eters te verwijderen en daarom is een bezoek aan de schoonheidsspecialist een goede stap. Blijf niet zelf peuteren, drukken en duwen als de mee-eter er niet op een eenvoudige manier uit gaat, want dan beschadig jij je huid onherstelbaar. Deze schade aan de huid kan de schoonheidsspecialist niet meer terug draaien. Dus wees verstandig en maak een afspraak bij de schoonheidsspecialist. Hij of zij gaat je huid grondig reinigen: eerst scrubben, daarna volgt een stoombad voor je huid waardoor de poriën open gaan staan. Je hoeft daarvoor niet voorover te hangen, maar je ligt heerlijk ontspannen in een comfortabele stoel. Daarna begint het verwijderen van de mee-eters. De schoonheidsspecialist weet precies hoeveel druk er gezet mag worden op de huid zonder deze te beschadigen. Hij of zij werkt met steriele apparaten, dus er is geen gevaar voor infectie. Kortom bij een schoonheidsspecialist ben je in vertrouwde handen.