Als het over mee-eters gaat, dan worden deze ook wel comedo’s genoemd. Het gaat hierbij over een ophoping van dode huidcellen, maar er is ook talg bij betrokken in het afvoerkanaaltje bij een talgklier. Als je mee-eters hebt met een zwart kopje dan staat de porie nog een beetje open, deze zwarte kleur komt dan door het pigment van de huid, het is geen vuil zoals veel mensen wel doen vermoeden.

 

Je hebt ook witte mee-eters en deze kleur wordt veroorzaakt door de ophoping van talg die zich vlak onder de huid bevindt, de porie is hier wel afgesloten. In de pubertijd hebben we vaak te maken met mee-eters, maar het kan ook komen door de hormoonhuishouding. Hierdoor is ook meteen duidelijk dat ook volwassenen last kunnen krijgen van mee-eters. Maar de mee-eters komen het meeste voor in het gezicht, maar ook in de nek en op de rug. Ook op de schouders vinden de mee-eters het prettig om aanwezig te zijn. Het gebruik van make-up kan de poriën gaan verstoppen en dat maakt de kans op mee-eters veel groter zodat ze gaan ontsteken.
 

Mee-eters hoe zien die er uit?

De mee-eters kunnen zwart en wit zijn, afhankelijk van of dat de porie nog open is of dicht. Het is goed om te weten dat je de mee-eters niet helemaal kunt voorkomen. Maar je kunt de vorming van mee-eters wel verminderen door je huid goed schoon te houden. Je kunt een of twee keer in de wee het gezicht gaan stomen, dit zorgt er voor dat de huid schoon wordt gemaakt en de poriën open worden gehouden. Je kunt de huid ook gaan of laten reinigen. Je moet dan wel  goede producten gebruiken die er voor gaan zorgen dat de poriën niet verstopt raken. Je kunt ook denken aan gezond eten als je de mee-eters zoveel als mogelijk wilt voorkomen.

 

Mag je mee-eters verwijderen?

Je mag de mee-eters verwijderen, maar je moet wel goed weten hoe je dat aan moet pakken. Je moet pas gaan beginnen om de mee-eters te verwijderen als je de huid soepel hebt gemaakt en de huid zacht is. Je kunt hier een vochtige en warme doek opleggen. Dan is het mogelijk om de mee-eters voorzichtig uit te gaan drukken. Je moet wel schone vingers en nagels hebben. Het is nog beter om bij het mee-eters verwijderen een tissue tussen de vingers te nemen en dan te duwen zodat het vuil niet op je handen komt maar op de tissue. Je kunt ook een speciaal comedonen lepeltje aan gaan schaffen om de mee-eters te verwijderen.  Je kunt ook de schoonheidsspecialist benaderen en daar naar toe gaan voor het verwijderen van de mee-eters. Het is nu de bedoeling dat je aan gaat geven waar je last van hebt en met een fijne behandeling kan je gezicht weer gaan stralen. Je poriën gaan weer open omdat de huid goed gereinigd gaat worden en ook de mee-eters die op plaatsen zitten waar je niet goed bij kunt worden nu verwijderd. Gun jezelf daarom een behandeling zodat je even kunt gaan genieten van de aandacht die er nu voor jou is. Op deze manier kun je even alles loslaten en genieten van de behandeling die nu speciaal wordt afgestemd op jouw huid.