Als je last hebt van puisten dan denk je misschien maar aan een ding puisten uitknijpen. Je wilt er snel vanaf komen en daarom is het goed dat je bij puisten uitknijpen eens gaat kijken naar hoe dat gedaan kan worden. Je kunt het zelf doen, maar je kunt ook naar de schoonheidsspecialist gaan als je graag wilt dat het goed wordt gedaan. Je hebt in ieder geval de zekerheid om hier gebruik van te maken, het kost bij de schoonheidsspecialist wel wat, maar dan weet je ook zeker dat de huid wordt behandeld met goede producten. Dit is ook heel wat waard want de huid wordt er veel beter van en dat is natuurlijk wel van groot belang bij puisten uitknijpen.

 

De huid heeft heel wat te voorduren als je continu aan de puisten zit en de kans op littekens is groot als je zelf kiest voor puisten uitknijpen of als je gaat krabben wanneer het even jeukt. Daarom moet je voorzichtig zijn en bij twijfel altijd advies gaan vragen. Zorg er voor dat je de huid zo goed mogelijk schoon  gaat houden en dan kun je zelf gaan genieten van de mogelijkheden die er zijn om je huid weer stralend te houden!
 

Mag je puisten uitknijpen?

Je mag zelf de puisten uitknijpen, maar of dat het slim is, dat is nog een tweede. Soms kan het echt geen kwaad, maar dan moet je met puisten uitknijpen wel weten wat je gaat doen. Daarom moet je maar eens gaan kijken hoe dat het puisten uitknijpen in zijn werk gaat, je moet schone handen en nagels hebben en een tissue gebruiken bij het puisten uitknijpen. Als je dat niet doen dan is de kans groot dat de gezonde huid ook wordt aangetast en als er dan vuil aanwezig is dan kan dat in de ontsteking gaan zitten en dan kan het alleen maar erger gaan worden. Dit moet daarom voorkomen worden en daarom moet je er zelf eens over nadenken of dat zelf puisten uitknijpen wel een goede keuze is, als je het een ander laat doen met ervaring dan wordt de huid minder snel beschadigd en is de kans op littekens dus kleiner.

 

Is puisten uitknijpen goed?

Het puisten uitknijpen is niet goed wanneer je de gezonde huid ook aan gaat tasten. Je moet er daarom voor zorgen dat je de huid op een goede manier gaat aanpakken. Je kunt het vaak maar beter door een specialist laten doen zodat zij op de juiste manier de puisten kan uitknijpen. Als je zelf weet hoe puisten uitknijpen in zijn werk gaat, dan kun je het voorzichtig proberen, je kunt dan je handen schoonmaken en zorgen dat je nagels schoon zijn en dan met een tissue aan de slag gaan. Je kunt ook heel voorzichtig duwen bi j puisten uitknijpen, om te kijken of dat ze rijp zijn en of dat de pus al naar buiten gaat komen. Het is belangrijk dat je daar de tijd voor gaat nemen want als je de gezonde huid ook aan gaat tasten bij puisten uitknijpen dan is de kans groot dat je littekens gaat krijgen en dat moet voorkomen worden. Vraag daarom bij puisten uitknijpen als je het niet zeker weet altijd advies of laat het de schoonheidsspecialist doen zodat je zeker weet dat het goed gedaan wordt zonder dat de huid aan wordt getast.