De titel puistjes kunnen lastig zijn zal door menige jongere worden beaamd. Velen worden er behoorlijk door “geplaagd”. De meeste jongeren krijgen in de puberteit in meer of mindere mate last van puistjes. Het beïnvloedt hun dagelijkse leven behoorlijk. Sommigen krijgen er zelfs een minderwaardigheidsgevoel door, men wordt onzeker, het zelfvertrouwen verdwijnt of vermindert. Puistje hebben een enorme impact op het leven van iemand.

 

Veel meisjes durven niet de straat op zonder make-up. Zij proberen de puistjes “weg te smeren”. Puistjes kunnen zelfs erg pijnlijk zijn, soms al voordat ze zichtbaar worden. Heb je ontzettend veel last van deze vervelende ontstekingen dan kun je een huisarts raadplegen. Hij of zij zal je iets voorschrijven of een verwijzing geven naar een dermatoloog. Een goede hygiëne is natuurlijk belangrijk, maar dat weerhoudt de puistjes er niet van toch te verschijnen. Het helpt soms ook om bepaalde producten niet te gebruiken, maar dat is per persoon anders. Je kunt je behoorlijk ongemakkelijk voelen als je hele gezicht vol met puistjes staat. Ook al roept iedereen dat hoort bij je leeftijd en het gaat wel weer weg, dan nog is het voor jou “een ramp”. Je wilt er alles aan doen om de puistjes zo spoedig mogelijk te laten verdwijnen. Je kunt voor advies naar een goede drogist gaan of naar je apotheek, waar je persoonlijk advies krijgt. Dat is wellicht beter dan dat jij steeds andere producten gaat kopen en blijft proberen welke er nu optimaal werken, want dat kost je onnodig veel geld en een heleboel frustratie.
 

Puistjes gaan vanzelf voorbij.

Inderdaad, zoals de titel zegt gaan de meeste puistjes vanzelf voorbij. Maar hoeveel tijd, frustratie en euro’s ben jij dan verder? Heb je puistjes dan krijg je in elk geval het advies dat je moet zorgen voor een goede hygiëne, maar dat spreekt vanzelf. Wat kun je er nog meer aan doen dan afwachten totdat ze verdwijnen? Het aanhoren dat puistjes bij je leeftijd horen enz. daar ben jij niet mee geholpen. Knoop wel één ding erg goed in je oren: jij ziet elk puistjes dat je krijgt tien keer erger dan een ander. Ook dit wil je eigenlijk niet horen. Je wilt een oplossing voor dit enorme huidprobleem. En hoewel de meeste puistjes opkomen, jou een beetje vervelen en weer verdwijnen wil jij een adequate oplossing. Jij wilt ze bestrijden en spoedig laten verdwijnen. Vraag op de juiste plaatsen advies voor jouw huidprobleem. Dat kan zijn bij: de huisarts, de apotheker, de drogist, de dermatoloog of de schoonheidsspecialist. Dit voorkomt dat je onnodig veel geld besteedt aan producten die niet voor jouw huid bestemd zijn. Genoemde specialisten bekijken jouw huid en komen dan met advies op maat. De producten die zij adviseren kun je dan zonder problemen gebruiken. En hoewel puistjes vaak hardnekkig zijn en wellicht niet helemaal zullen verdwijnen, kan jouw huid er door goed gebruik van middelen een stuk rustiger uit komen te zien